Boorsma behaalt SCL-certificaat trede 3!

Afgelopen week kwam het verlossende ‘Ja-woord’. We zijn gecertificeerd voor trede 3 bij de Safety Culture Ladder (SCL) 2.0. De SCL is een instrument om het veiligheidsbewustzijn bij bedrijven te meten. Hier zijn we erg blij mee.

Sjoerd Hoekstra was betrokken bij de audit die drie volledige dagen in beslag nam. Twee personen van SKG-IKOB certificatie vroegen Sjoerd en zijn collega’s het hemd van het lijf, toch maakten de collega’s van Boorsma zich niet te druk: “Constructieve veiligheid zit in onze genen, het is ons dagelijks werk”, begint Sjoerd. “Met het veiligheidsbewustzijn zit het in onze organisatie over het algemeen wel goed. Uiteraard is deze audit natuurlijk veel breder dan constructies, dus het is fijn dat dit nu door een externe partij bevestigd wordt. En dat we opdrachtgevers hierover kunnen informeren.”

Veiligheid gaat verder dan afspraken op papier, het moet dagelijks terugkomen in cultuur, houding en gedrag. In de audit wordt breder gekeken dan arboveiligheid alleen. Het gaat ook over psychosociale arbeidsbelasting, welzijn en integriteit. Vandaar ook dat de open cultuur, het stimuleren van vragenstellen, de brede opleidingsmogelijkheden, het terughoudend zijn in overwerk en de goede begeleiding door Boorsma worden genoemd in het rapport.

Sjoerd: “Wij zullen als één van de eerste ingenieursbureaus gecertificeerd zijn volgens SCL 2.0. Met deze audit hebben we laten zien dat onze houding, gedrag en bewustzijn over veiligheid bedrijfsbreed goed is. Aan dat bewustzijn willen we blijven werken om ons daarin nog meer te verbeteren!”

Het behalen van trede 4 staat daarom voor de toekomst op de rol. Dat is geen doel op zich, maar meer een logisch gevolg van het proactief omgaan met veiligheid en gezondheid binnen Boorsma.