Fraai uitzicht op gigantische Urker ‘boetnaald’

Het komt niet vaak voor dat je uitzicht hebt op een project waarvoor je zelf de 3D-modellen maakte. Bij de nieuwe Michiel de Ruyterbrug op Urk is dat wel het geval; Lubbert Wakker kan deze vanuit het kantoor net zien.

Urk heeft lang moeten wachten op deze brug. Al in 2007 waren de eerste plannen voor een nieuwe brug, want met maar twee autoverkeersbruggen was Urk gevoelig voor verkeersopstoppingen. Toen de seinen eenmaal op groen stonden duurde het nog bijna vier jaar totdat het verkeer in maart 2024 over de brug reed, maar het was het wachten waard. De Michiel de Ruyterbrug is een echte aanwinst. Naast een verbinding tussen de nieuwe Zeeheldenwijk in het zuidoosten en de rest van het dorp, is het ook een ideale route vanaf Oost-Urk naar de A6. Je hoeft nu geen lange lus richting het westen, dus via het centrum te maken.

Als modelleur was Lubbert betrokken bij alle onderdelen van de brug. Dat komt niet zo vaak voor. Lubbert: “Knipscheer Infrastructuur was betrokken bij de betonbouw en het remmingswerk en Knook Staal en Machinebouw voorzag in de staalconstructie en het bewegingswerk. Voor beide partijen mochten wij het constructie- en tekenwerk doen. Hierdoor hadden we alle engineering onder een dak en konden we de onderdelen goed afstemmen.”

De brug had uiteraard de nodige uitdagingen in het ontwerp. Een daarvan is asymmetrie. De fietsbrug is veel smaller dan het autodeel, maar de bruggen zijn wel aan elkaar gekoppeld. Daarnaast had de brug maar een pilaar of hameistijl en ook maar een trekstang. Er ging dus veel rekenwerk vooraf aan het vinden van een goede balans.

Ook werd er zoveel mogelijk prefab gewerkt om ‘bouwkuiploos’ en vlot te kunnen werken, zodat de scheepvaart zo min mogelijk hinder ondervond. “Daarnaast heeft prefab de voorkeur omdat je dan de beste bouwomstandigheden hebt. Zo zijn de stalen delen van de bovenbouw, zoals de hamei en het contragewicht, volledig in de fabriek gemaakt en hiernaartoe vervoerd voor de montage”, licht Lubbert toe.

Het ontwerp van het bovenwerk oogt slank en kunstzinnig. “Op het gemeentehuis merkte men op dat de brug in geopende stand doet denken aan een boetnaald; een werktuig waarmee scheepsnetten gerepareerd worden”, vertel Lubbert. “Dit idee is in het ontwerp nog iets verder versterkt, waardoor er nu een mooie link naar de visserij is gemaakt.”

Wil je meer weten over nieuwe bruggen? Bel of mail gerust voor een kennismaking.

Beelden: Boorsma