Houtskeletbouw

Houtskeletbouw (HSB) is een duurzaam bouwsysteem; het is biobased bouwen bij uitstek. Boorsma is specialist in het ontwerp en de engineering van HSB-constructies. We denken graag met je mee in het ontwikkelen van een passend ontwerp. Dit ontwerp werken we verder uit, inclusief de detailberekeningen en tekeningen. Ook voor CLT (Cross Laminated Timber) en SIPS (Structural Insulated Panel System) ben je bij ons aan het juiste adres.

Wij werken HSB-onderdelen uit met specialistische 3D-tekenprogrammatuur. We gebruiken hiervoor voornamelijk HSBCAD. Hiermee kunnen we ook de machineaansturing en/of houtstaten meeleveren.

Specialisten in HSB

Al sinds de late zeventiger jaren zijn we pioniers in houtskeletbouw. Zo zijn we actief lid van de “Vereniging van HoutSkeletBouwers“ vanaf de oprichting in 1984. Later is deze vereniging opgegaan in sectie Houtbouwsystemen, wat nu een onderdeel van de NBvT (Nederlandse Branchevereniging voor de Timmerindustrie) is. Ons houtspecialisme vind je ook terug in het Handboek Houtskeletbouw waar wij medeauteur van zijn (laatste editie 2020). Bovendien zijn we docent bij diverse opleidingen in de houtbranche.

Bereken Rc-waarde en houtpercentage met onze HSB-rekentool.