Sterk staaltje: nieuwe Zaanbrug

Wat was het lastigste onderdeel bij de nieuwe stalen Zaanbrug in Wormerveer? Wat denk je: de slanke vorm, het scharnierwerk of de drie vallen? Volgens Tunis Hoekstra zat de uitdaging vooral in de balans: hoe blijft de brug slank ogen terwijl de constructie sterk genoeg is.

De nieuwe brug biedt een grotere doorvaarthoogte en -breedte voor de scheepvaart en meer ruimte aan fietsers en voetgangers. “Wij werden ingeschakeld om het architectonische ontwerp maakbaar te maken.  In opdracht van HSM Steel Structures maakten we het definitief ontwerp en het uitvoeringsontwerp”, vertelt Tunis Hoekstra, die de constructie van de bovenbouw doorrekende.

Het beeldkwaliteitsplan was geïnspireerd op een Zwitsers zakmes: de hangstang scharniert in de geopende stand namelijk in de sleuf aan de onderzijde van balans. Tunis: “Opvallend aan het beeldkwaliteitsplan was de slanke vorm van deze balans. Gedurende het ontwerp hebben we hard ons best gedaan om deze zo slank mogelijk te houden. Dit was wel een uitdaging, want voor het balanceren van de brug was een behoorlijk zwaar contragewicht nodig. Maar het is gelukt om dit recht te rekenen en daar zijn we heel trots op.”

Het val (het beweegbare brugdek) bestaat uit drie delen, één voor het wegverkeer en twee voor het fiets- en voetgangersverkeer. De fiets- en voetgangersstroken slingeren sierlijk langs de buitenkant van de hameitorens.

De balans weegt 130 ton en is gevuld met 220 ton ballast. Voor het hijsen van de balans was een drijvende bok nodig. Die kon echter tot 265 ton tillen. Maar voor de balans van de brug was veel meer ballast nodig. Het resterende gewicht is in de vorm van ballastkisten in de brug gehesen. Meer lezen over de techniek achter deze brug? Lees dan ook vooral het artikel dat Beton en Staalbouw hier over schreef.

Wil je meer weten over beweegbare bruggen?

Bel of mail gerust voor een kennismaking.

Foto’s: Harry Bax