Vaste bruggen

Onze waterrijke leefomgeving telt duizenden vaste bruggen. Van een eenvoudige voetgangersbrug in het park tot een geavanceerde overbrugging in een autosnelweg. Naast de bouw van nieuwe bruggen, is het beheer en onderhoud van bestaande bruggen de komende jaren een grote opgave. Boorsma ontwerpt, engineert én inspecteert betonnen, stalen en houten bruggen.

Wij voeren inspecties uit, stellen herberekeningen op en geven adviezen voor het toekomstige beheer en onderhoud. Bovendien ontwerpen we versterkingsconstructies wanneer nodig. Ons bureau heeft zowel ervaring met het ontwerpen van nieuwe bruggen als het renoveren van bestaande bruggen. Zodoende zijn wij in staat optimaal met je mee te denken. Ook viaducten, onderdoorgangen en tunnels zijn kunstwerken die wij ontwerpen, engineeren en inspecteren.

Op het gebied van houten bruggen en het toepassen van hout in de grond-, weg- en waterbouwsector (GWW) is Boorsma al decennialang specialist. Daarnaast dragen wij bij aan publicaties over het duurzaam detailleren van houtconstructies in de GWW-sector. Op die manier slaan wij een brug tussen theorie en praktijk.